top of page
20240623_155839.jpg
  • Writer's pictureLoek Willems

Rondé - Doornroosje - 26 november 2021

26-11: nieuwe Corona update en maatregelen, 48e editie of zoiets. Teleurstelling en realisme tegelijkertijd, samen weer de schouders er onder en dus nog 1 avondje los. Rondé geeft het zelf al aan het wordt de opening en gelijk het einde van hun clubtour. Een band die er dus helemaal voor gaat en er alles geeft om samen met het publiek mogelijk een van de laatste openbare feestjes van 2021 samen te vieren.

Een Nederlandse popband die een beetje laveert tussen het poppy-achtige imago van Krezip. Feelgood music met een sound die gangbare hitjes bij vlagen combineert met flarden van Oscar & the Wolf en het dansbare van Arcade Fire, Hooverphonic en Vive Le Fete. Met Rikki Borgelt als aangenaam (fysiek en vocaal) boegbeeld krijgen we een fijne opgebouwde show die al snel van zitconcert over gaat in een lokaal dansfeestje voor de stoelen.

Twee albums en paar losse single's verder is er voldoende balans en herkenbaarheid in de show. In het eerste gedeelte komen we hitjes tegen als Do you feel en Run, maar ook een niet commerciële track Underwater. Er is een mooi en breekbaar moment in het voor Rikki's overleden vader geschreven All that I left behind. Nog altijd even gevoelig gebracht als in 2019 tijdens Noorderslag. Het tweede gedeelte van de show heeft meer een festival-feel en werkt toe naar een fijne climax. Wellicht een van de beste Nederlandse songs van de laatste 10 jaar Naturally mag niet ontbreken, en bij Headlights is publiek niet meer stil te krijgen. Het slotakkoord is voor hun actuele en tevens allereerste Top 10 hit It's hard to say goodbye eindigend in een mooie singalong. Schrijnender kunnen die laatste woorden niet zijn, voor even weer opnieuw afscheid voor de nodige avondconcertjes.



68 views0 comments

Comments


bottom of page