top of page
20240623_155839.jpg
  • Writer's pictureLoek Willems

Riverside - TivoliVredenburg - 19 oktober 2023

Updated: Nov 5, 2023

De Poolse rockband Riverside bestaat ruim 20 jaar. In hun carrière wisten ze soms voor maar tientallen mensen op te treden. De tijden veranderen en na een weergaloos optreden (als soort voorprogramma Porcupine Tree) op Bospop, heeft de band een uitverkocht TivoliVredenburg verwezenlijkt.


Voor het zover is start de Nederlandse band Lesoir als voorprogramma. Ook dat is een aangename verrassing, een fijne mix van melodieuze rock en progrock (zie onderstaande video's).


Dan is het tijd voor de heren, het een spannend Floyd-achtig intro met langzame synth opbouw in een sobere setting. De toon is gezet, de muziek houdt de spanning vast. Alhoewel ze zelf niet in progrock hoekje willen gezien worden, is het wel een combi van melodieuze rock en progrock. Wat het optreden echt anders maakt is de luchtige interactie met publiek. Als je de band nog nooit gehoord hebt ga je automatisch meedoen. Zanger Mariusz Duda is een humoristische frontman met een Pools-Engels accent, Maar zodra hij zijn fantastisch mooie stem laat horen, klinken ze net zo Engels als topbands als Genesis, Yes of Marillion. Zelden een progrock band met hoog meezing of klapgehalte gezien met onbekende nummers. Een eerste uitverkocht optreden in Nederland geeft extra energie. Denk dat we een van de beste live shows van 2023 bijwonen. Riverside pakt TivoliVredenburg in met een ruim 2 uur boeiend optreden.



11 views0 comments

Comments


bottom of page