top of page
20240623_155839.jpg
  • Writer's pictureLoek Willems

Mr. Punch - Cacaofabriek - 03 april 2022

Updated: Apr 7, 2022

Augustus 2021 zaten we er klaar voor, de eerste grotere concerten na Corona restricties. En toen kwam het nieuws binnen, concert afgelast. Geen corona, geen quarantaine, maar simpelweg autopech met de tourbus. Het verplaatste concert is dus voorjaar 2022 geworden en de Italiaans Marillion tribute band ,Mr. Punch komt met een heerlijke setlist naar Helmond. Samen met Still Marillion de enige tribute die aardig in de buurt komt van het oudere werk van ex-zanger Fish. Er komt een mooie bloemlezing voorbij van de eerste vier albums plus de betere B-kanten.


Aftrapper Assassing zet de toon, met onmiddelijk He knows you know en een van de beste B-kanten Cinderella search. Feest van herkenning gaat omhoog met de trilogie Kayleigh-Lavender-Heart of Lothian om vervolgens via Sugar mice bij Script for a jesters tear de eerste set te eindigen.

Wat volgt is voor mij de eerste unieke en volledig uitgevoerde versie van het 17 minuten durende Grendel, episch! Daarna o.a. Chelsea Monday, Forgotten sons, Fugazi en The Last straw. Op White russian na denk ik niet dat ik een grote favoriet gemist heb. Het slotakkoord is of voor Garden party of Market Square heroes, en het wordt de laatste. Dronken van nostalgisch geluk (of misschien ook wel de La Chouffe) keren we huiswaarts.













27 views0 comments

Comments


bottom of page