top of page
20240623_155839.jpg
  • Writer's pictureLoek Willems

L'Eclair & Yin Yin, ADE, 15 oktober 2021

Het is een uitstekende start voor het weekend na een late vrijdagmiddagborrel in hartje Amsterdam. Het is een milde herfstavond waarbij alleen al de tocht na ondergaande zon met het pontje over het IJ al een belevenis is. De concertsetting in cultuurcentrum Tolhuistuin in Amsterdam-Noord is ook een hele sfeervolle. Als 1 van de vele podia tijdens Amsterdam Dance Event staat hier vanavond een dubbelconcert van L'Eclair en Yin Yin.


L'Eclair De Zwitserse band L'Eclair trapt de spits af met een onderhoudende set van soul, funk, afrobeat en soms wat krautrock. De band heeft een continue groove wat erg lekker ondersteunt wordt door 2 extra percussionisten. Als na ongeveer 40 minuten het laatste nummer wordt aangekondigd lijkt het vroeg afgelopen. Niets is minder waar, want het wordt 1 lang uitgesponnen toegift. Daarmee eindigt een ruim 50 minuten durend dansfeestje.


Yin Yin

Na zoveel energie ligt de lat voor Yin Yin hoog. De Zuid-Limburgse band bedient zich van een sound die is afgeleid van Thaise funk, psychadelische pop en andere Oosterse invloeden. Waar L'Eclair het tempo continu hoog had, begint Yin Yin wat ingetogener. Deze opbouw zorgt ervoor dat er langzaam wordt opgebouwd richting een heerlijke climax. Ook hiervoor geldt dat het optreden lekker dansbaar is en in een mum van tijd afgelopen. Een prima avond die doet verlangen naar meer festivals en met name een mooie opmaat richting binnenfestivals als Eurosonic/Noorderslag.











27 views0 comments

Comments


bottom of page