top of page
20240623_155839.jpg
  • Writer's pictureLoek Willems

Foals - Afas Live - 15 mei 2022

Updated: May 16, 2022

Ruim twee jaar lang geen grote internationale acts. November 2019 was Marillion in Nijmegen de laatste grote band om bij te zijn. Vooral lokale optredens van Nederlandse acts, paar kleiner internationale concertjes en Paaspop terzijde is dit vandaag weer een vanouds groot optreden in Amsterdam. Foals biedt de ideale kickstart naar het festival seizoen.


De band heeft de pech gehad hun twee albums 'Everything not saved will be lost, part 1 & 2' nooit live uit te kunnen voeren vanwege de pandemie. Ondertussen is zelfs een derde album sinds Corona onderweg. Alles komt vandaag samen, alle nieuwe nummers die nog nooit live uitgevoerd zijn verschijnen in een nog betere versie live.


En wat voor concert, van catchy tot poppy, van electronisch naar funky tot onvervalste rock. Binnen de eerste 25 minuten zijn bekendste nummers als 'The Runner', 'Mountain at my gates' en 'My number' al weggespeeld. Het wordt nog even disco/Chic achtig en dan Underworld experimenteel met 'In degrees' dat via dance weer naar rock evolueerde. Een unieke sound met een continu springende massa is het gevolg. Foals kan niet zonder publiek en publiek weet nu pas hoe het is om weer opgezweept te worden tot ongekend enthousiasme. Het venijn zit in de start, na het melancholische 'Spanish sahara' barst het nog verder los met 'Providence', 'Inhaler', 'Black bull', 'What went down' en 'Two steps twice'. Een explosie van rock bombasme als gevolg. Foals is niet te beschrijven, voornamelijk te ervaren.

















67 views0 comments

Comentários


bottom of page