top of page
20240623_155839.jpg
  • Writer's pictureLoek Willems

Eefje de Visser - Effenaar - 3 juni 2022

Updated: Jun 13, 2022

Na twee uitgestelde concerten en een zwangerschap mag Eefje de Visser dit jaar haar veelgeprezen album Bitterzoet verzilveren op de podia. In 2020 is Eefje de Visser de enige artieste die kan zeggen op Lowlands te hebben gespeeld op een zonnige dag aan het meer. De donkerte van een concertzaal met sobere aankleding en minimale belichting past haar beter. De dromerige Nederlandstalige synthpop herbergt meerdere lagen die er live pas echt goed uitkomen.

8

Eefje opent solo met gitaar en nummer 'Pixels' dat pas aan het eind van het lied wordt aangevuld met twee zangeressen die een zachte echo produceren. Het zijn die meerdere lagen zang die het dromerige ook in andere nummers opwekken. Van singer songwriter naar rock, zweverige droompop tot dance, alle ladingen komen naar boven. Als Eefje geen gitaar speelt, zijn het vooral door twee synths en donkere drums die haar opzwepen onderwijl stilistisch dansend te zingen. Het is een concert dat in een adem uit lijkt te zijn door de perfecte opbouw van de set.


Bitterzoet staat uiteraard centraal, maar her en der ook mooi oud werk zoals de prachtige ballad 'Ongeveer'. Maar ook recentere nummers 'Storm' en 'Startschot' die verraden dat Eefje nog niet klaar is met maken van mooie muziek. Het geraamte van de set vormen de nummers 'Bitterzoet', 'De parade' en 'Oh' met als finale 'Stilstand' en 'Lange vinnen'. Op naar de encores op Pinkpop en Lowlands!













Favorieten songs Eefje in Spotify playlist: https://open.spotify.com/playlist/12ogzNp1JEt3oQif4P2ElV?si=c2cf6e24e44149dc




58 views0 comments

Yorumlar


bottom of page