top of page
20240623_155839.jpg
  • Writer's pictureLoek Willems

Bruis festival, Maastricht, 3 september 2021

Na de vele teleurstellingen blijft er van de festivalzomer met 3 grote evenementen op rij slechts de optie over tot het bijwonen van kleinschalige festivals. Niettemin dolblij om eindelijk weer te mogen, al is het voor een dag. Muziekgieterij Maastricht tovert een klein sfeervol festivalterrein met 2 podia tevoorschijn en ook het weer is perfect zomers.

Na de CoronaCheck te hebben gedaan is alles ineens weer ‘normaal’. Het voelt een beetje onwerkelijk binnen een bubbel van 750 mensen weer alles te mogen loslaten. Je merkt het ook aan iedereen dat het vooral eerst bijkletsen is tijdens de concertjes, oude bekenden tegenkomen, de vrijheid om niet geplaceerd rond te banjeren en met een hortje bier vanuit de bar slalommend door de bescheiden ‘massa’ te manouvreren. De programmering voor vandaag is hoofdzakelijk rock georiënteerd en daarmee ook een gemiddeld ouder publiek.


We pikken een heel klein beetje mee van DADDY UNCHAINED, redelijk standaard recht toe rechtaan rock, weinig blijven hangen. Daarna volgt THE HOMESICK die met een 80s achtige pop-electro een soort van Nederlandse Orchestral Manouvres in the Dark sound brengen op hoofdpodium. Op het kleinere tweede podium speelt vervolgens ELLE HOLLIS, aardige pop-rock. RATS ON RAFTS treedt daarna aan op de main stage. De band draait al een paar jaar succesvol door in het club circuit en de kleinere festivals en heeft live een aantal extra bandleden toegevoegd. De muziek komt het meest in de buurt van een mengeling van Talking heads en Fischer Z, en heeft met rock-ska elementen een aanstekelijke vibe. Vervolgens speelt zangeres ROBIN KESTER op het tweede podium samen met een sterke band. Robin is in het wit gekleed en doet qua sound en performance het meest denken aan een combinatie van Inge van Calker en Eefje de Visser. Een prima combinatie electro-pop-rock.


Dan is het uiteindelijk zover en tijd voor de headliner van vandaag, de Belgische band dEUS. Tom Barman en de zijnen hebben er ook zin in. Ook is tijdelijk gitarist Mauro Pawlowski terug in de gelederen. dEUS gaat vanaf het begin voor anderhalf uur een stevige festivalset. Opener The Architect is een goede oude bekende, en zo volgen nog vele dEUS klassiekers waaronder Bad Times, Instant Street, Quatre Mains en Hotel Lounge. In de finale gaan de sirenes weer af bij Suds & Soda en kan ook Roses worden afgevinkt.


In het na programma sluit rockband HIGH HI af op het kleinste podium en zorgt daarmee subtiel voor een natuurlijke uitstroom zodat voor 00.00u middernacht de festivaldag kan worden afgesloten. Na een avontuurlijke en ‘hobbelige’ terugrit per fiets komen we voldaan terug in ons vakantiehuisje vlak over de grens in Lanaken.


23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page